'Dembélé gaat week na aflopen contract overstag en wil 40 procent inleveren'

'Dembélé gaat week na aflopen contract overstag en wil 40 procent inleveren'

08-07-2022 21:42
39

De maandenlang durende contractsoap rondom Ousmane Dembélé eindigt waarschijnlijk met een nieuwe verbintenis. De Franse aanvaller is nu formeel clubloos, maar is bereid om veertig procent van zijn salaris in te leveren voor een zesde seizoen bij FC Barcelona.

Barça en het kamp-Dembélé zijn vorig seizoen maandenlang bezig geweest met een mogelijke verlenging van zijn aflopende contract. De Fransman werd begin dit jaar zelfs tijdelijk naar de tribune verbannen, omdat hij in leek te zetten op een transfervrij vertrek.

Zijn contract is inderdaad per 30 juni afgelopen, maar volgens Mundo Deportivo en Fabrizio Romano is Dembélé bereid om in te leveren en te blijven. Als FC Barcelona ook akkoord gaat, draagt de vleugelaanvaller ook het blauw-rood.

Het verhaal van Barça is bekend: de club moet sinds de coronacrisis flink snijden in zijn salarishuishouding om überhaupt nieuwe spelers vast te kunnen leggen. De transfervrije Franck Kessié en Andreas Christensen zijn alvast vastgelegd als eerste nieuwe spelers, terwijl Clément Lenglet naar Tottenham Hotspur zal vertrekken.