Willem II treft op dreef zijnde Arnhemmers

Willem II treft op dreef zijnde Arnhemmers

22-01-2008 12:00

Met vier aanwinsten hopen de Tilburgers degradatie te kunnen vermijden. Na de winterstop speelde de ploeg tot nu toe twee uitwedstrijden, waarin het een punt wist te pakken. Het scorend vermogen lijkt nog altijd een probleem te zijn, hoewel coach Andries Jonker vertrouwen heeft in de rest van het seizoen. Hij wil met zijn ploeg wat meer durven voetballen vanuit een goede organisatie.

Het leverde Willem II in het uitduel met Roda JC in elk geval de eerste goal in een uitwedstrijd op. Afgelopen weekend ging het team echter via een eigen doelpunt weer ongelukkig onderuit tegen NAC Breda. Voor de supporters van de Tilburgse formatie is dinsdag in elk geval een historische dag: zij mogen namelijk eindelijk hun biertje mee de tribune opnemen, iets wat daarvoor niet was toegestaan.

Jens Janse en topscorer Rydell Poepon keren bij Willem II weer terug van een schorsing. Angelo Martha, Darl Douglas, Delano Hill, Frank Demouge en Jose Valencia zullen naar alle waarschijnlijk ook dinsdag nog ontbreken vanwege blessures.

Met het herstel van Theo Janssen en Jasar Takak lijkt bij Vitesse ook het aanvallende voetbal te zijn teruggekeerd. Met resultaat: uit de laatste vier duels pakten de Arnhemmers tien punten, waarmee de aansluiting met de brede subtop weer gevonden is. "Die twee heb ik maanden niet gehad", zegt coach Aad De Mos tegen De Gelderlander. "Zij laten de backs beter spelen en hebben een steekpass waarmee onze aanvallers wat kunnen. Daarnaast is deze ploeg nu een team geworden. Ik heb dit seizoen niet eerder zulke mooie combinaties gezien. Het missen van kansen is niet zo erg als geen kansen creëren."

Bij de Arnhemmers ontbreken alleen Yu Hai (interlandverplichtingen) en Cees Keizer (geblesseerd). Verder kan De Mos beschikken over een geheel fitte selectie.

Van de laatste vijf ontmoetingen tussen Willem II en Vitesse wonnen de Tilburgers er slechts een. Vitesse stapte twee maal als winnaar van het helft, twee keer deelden de teams de punten.