Nijkamp (Sparta) legt Manchester City-probleem bloot: 'Ze mogen x-aantal verhuren'

Nijkamp (Sparta) legt Manchester City-probleem bloot: 'Ze mogen x-aantal verhuren'

09-07-2022 21:13
43

Sparta heeft deze zomer via via de beschikking gekregen over een Manchester City-talent. De Japanner Koki Saito wordt formeel gehuurd van Lommel SK, maar is via het City Football Group-netwerk op Het Kasteel beland, bevestigt technisch directeur Gerard Nijkamp.

De technische beleidsbepalers van Sparta hebben goede contacten met Manchester City. "Maurice (hoofdtrainer Maurice Steijn, red.), vanuit zijn NAC-verleden, en ik, vanuit mijn PEC Zwolle-verleden, hebben gewoon een goede relatie opgebouwd met de mensen van City. En die zijn steeds op zoek naar podia voor talentvolle spelers, die ze willen zien", vertelt Nijkamp aan RTV Rijnmond.

Daar is wel de hulp van Lommel bij nodig: de Belgische tweedeklasser is eigendom van de City Football Group. "Dat heeft het regelgeving te maken. City mag nog maar een x-aantal spelers verhuren. Dus vandaar dat hij bij Lommel onder contract staat en vanuit daar huren wij hem officieel van Lommel. Maar hij zit natuurlijk wel in het project van de City Group."

PSV heeft gebruik gemaakt van een vergelijkbare constructie. De Braziliaan Savinho verruilt Atlético Mineiro voor het Franse ESTAC Troyes, ook al onderdeel van de City Football Group, en zal komend seizoen op huurbasis in Eindhoven uitkomen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie