'We hebben laten zien dat we Locadia willen, nu is het afwachten, het is aan hem'

'We hebben laten zien dat we Locadia willen, nu is het afwachten, het is aan hem'

10-07-2022 12:18
44

Het is de afgelopen weken stil geweest rondom Jürgen Locadia, maar de kans is nog altijd aanwezig dat de oud-PSV'er volgend seizoen weer in de Eredivisie opduikt. NEC is nog altijd geïnteresseerd in de 28-jarige aanvaller.

Medio mei werd NEC voor het eerst in verband gebracht met Locadia, die echter nog altijd geen club heeft. Zijn contract bij VfL Bochum, dat hem in januari oppikte bij Brighton & Hove Albion, is afgelopen. De Gelderlander noemt naast NEC ook Go Ahead Eagles, sc Heerenveen en FC Emmen als mogelijke nieuwe bestemmingen voor de geboren Drent.

In Nijmegen zien ze Locadia in elk geval graag komen, hoewel er momenteel geen gesprekken gaande zijn. "Locadia heeft nog steeds geen nieuwe club, dus is hij niet helemaal uit beeld. Het is aan Locadia zelf, hij moet keuzes maken in zijn carrière. We hebben laten zien dat we hem willen en nu is het afwachten", reageert trainer Rogier Meijer tegenover de lokale krant.

NEC heeft met de Portugees Pedro Marques al wel een nieuwe spits binnengehaald. Ook Joris Kramer, Oussama Tannane en Andri Baldursson meldden zich in De Goffert, terwijl Calvin Verdonk na een huurperiode definitief binnen is gehaald. Oude bekenden Terry Lartey Sanniez en Mikkel Duelund trainen ook mee.