Ex-eredivisionist Hansen loopt leeg na verbanning: 'Uitzoeken of dit legaal is'

Ex-eredivisionist Hansen loopt leeg na verbanning: 'Uitzoeken of dit legaal is'

10-07-2022 14:22
14

Martin Hansen (ex-ADO Den Haag en -sc Heerenveen) ligt op ramkoers met zijn club Hannover 96. De Deense doelman is komend seizoen niet nodig en moet meetrainen met het beloftenteam, maar wil deze beslissing juridisch aanvechten.

Hansen speelt sinds begin 2020 voor Hannover, dat echter trainer Stefan Leitl heeft aangesteld. De twee kennen elkaar nog van hun tijd bij FC Ingolstadt. "Toen hebben we welgeteld dertig seconden met elkaar gesproken. Hij zei meteen dat ik niet in zijn plannen voorkwam en dat ik moest accepteren dat ik niet zou spelen. Daarna ben ik meteen naar Heerenveen gegaan. Toen hij gepresenteerd werd in Hannover, wist ik wel wat dit zou betekenen", aldus Hansen in een uitgebreid interview met Tipsbladet.

De doelman kreeg geen rugnummer voor het komende seizoen en moet zich bij het O23-team melden, maar wil niet weer verhuizen met zijn gezin. Daarom is Hansen vastbesloten om zijn verbanning aan te vechten. "Ik ben aan het onderzoeken of dit wel legaal is", klinkt het. "Ik weet dat het niet toegestaan is in de Bundesliga, maar ik was me er niet van bewust dat dit in de Tweede Bundesliga wel kon. Het kan wel als het om sportieve redenen gaat, maar ik heb vorig seizoen elf competitiewedstrijden gekeept, dus het is bullshit dat ik nu opeens niet het vereiste niveau zou hebben."

Hansen heeft nog één contractjaar over en heeft een voorstel van Hannover – volgens BILD ging het om tachtigduizend euro – van tafel geveegd. "Dat was totaal niet realistisch. Het tweede team is net terug van vakantie en ik heb vooralsnog geen andere keuze dan meetrainen. Dat is de huidige stand van zaken en daar word ik doodziek van. Het is natuurlijk niet ideaal om één jaar lang alleen maar te trainen en geen wedstrijden te spelen."

De 32-jarige sluitpost heeft dan ook geen goed woord over voor de handelswijze van zijn club. "Je hoort vaak over spelers die niet op komen dagen voor de training, omdat ze een transfer willen forceren. Dat is een plaag voor het voetbal, maar ik wil benadrukken dat clubs precies hetzelfde doen als ze van een speler af willen", aldus de furieuze Hansen. "Zo ga je niet met mensen om."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie