Neres en Schmidt gaan van vijanden naar collega's: 'We luisteren naar wat hij wil'

Neres en Schmidt gaan van vijanden naar collega's: 'We luisteren naar wat hij wil'

11-07-2022 19:39
26

David Neres vindt Benfica-trainer Roger Schmidt een 'zeer capabele coach'. De twee kennen elkaar nog van hun tijd in de Eredivisie. Toen waren Schmidt en Neres rivalen, nu werken ze samen.

Neres speelde in totaal vijf jaar bij Ajax, terwijl Schmidt in de afgelopen twee seizoenen voor de groep stond bij PSV. Speler en trainer kwamen deze zomer allebei nieuw binnen bij Benfica. In gesprek met Portugese media vertelt Neres over zijn ervaringen met Schmidt. "We luisteren naar wat hij wil, zodat we zijn ideeën kunnen begrijpen. Ik kende hem al van mijn periode in Nederland. Schmidt is een zeer capabele coach met aanvallende ideeën. Dat is ook wat we nodig hebben."

In Portugal staat Neres vooral bekend om zijn goede prestaties bij Ajax. Dat hij de nieuwe sterspeler van Benfica wordt, klopt volgens de Braziliaanse aanvaller echter niet. "Nee, natuurlijk niet. We hebben zoveel kwaliteit in de groep... Ik denk niet dat we één ster hebben. We hebben een heel sterke ploeg. Wat ik iedereen wil laten zien is mijn doorzettingsvermogen, mijn toewijding en mijn wil om te winnen."