Dallinga: 'Ik denk dat niveau beetje tussen Eredivisie en topcompetities in zit'

Dallinga: 'Ik denk dat niveau beetje tussen Eredivisie en topcompetities in zit'

12-07-2022 10:03 Laatste update: 11:41
33

Thijs Dallinga weet dat hij komend seizoen 'aan de bak' moet in de Ligue 1. De spits wil zich graag in het elftal van Toulouse spelen en met de club handhaving afdwingen.

Na een geweldig jaar bij Excelsior maakt Dallinga de overstap naar Toulouse. De 21-jarige spits is vastberaden om voor zijn kansen te gaan in Frankrijk. "Ik krijg natuurlijk met zwaardere concurrentie te maken dan bij Excelsior", zegt Dallinga bij ESPN. "Dit is een grotere club. De concurrent die ik nu heb is vorig jaar topscorer geworden in de Ligue 1 (Rhys Healey, red.), dus we kunnen aan de bak."

"Maar dit is juist weer een mooie uitdaging voor mij als persoon en speler", gaat de geboren Groninger verder. "Als je bij een club als Toulouse binnenkomt, krijg je niet te horen dat je sowieso alles gaat spelen. Dat is niet meer dan normaal."

Dallinga heeft ook al wel een idee over het niveau van de competitie waarin hij gaat spelen. "De verdedigers zijn hier vooral Franse of Afrikaanse voetballers. Daar is van bekend dat ze fysiek gezien monsters zijn. In dat opzicht kan ik aan de bak. Het is moeilijk om in te schatten hoe het niveau echt zal zijn, maar ik denk dat het een beetje tussen de Eredivisie en topcompetities in zal zitten."