Spits Kharchouch verlaat Sparta na twee jaar en verhuist 6,8 kilometer

Spits Kharchouch verlaat Sparta na twee jaar en verhuist 6,8 kilometer

12-07-2022 11:13
20

Zijn naam ging al een tijdje rond, maar nu is het officieel: Reda Kharchouch maakt de overstap van Sparta naar Excelsior. Een verhuizing van 6,8 kilometer.

Sparta legde Kharchouch (26) in 2020 vast na een ijzersterk seizoen bij Telstar, maar op Het Kasteel ging het hem minder goed af. Sparta verhuurde hem aan FC Emmen, de club die promoveerde naar de Eredivisie, en neemt nu definitief afscheid van hem. Kharchouch tekent bij Excelsior voor drie jaar.ย 

"Reda had een ongelukkig eerste seizoen bij Sparta waarin hij helaas te maken had met blessures. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan FC Emmen en de afspraak was dat we in de voorbereiding op het nieuwe seizoen opnieuw zouden kijken naar de beste invulling voor beide partijen", vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp van Sparta op de clubsite. "Daaruit is gebleken dat het voor Reda en Sparta goed is als hij de overstap maakt naar een andere club. Excelsior was bereid om aan onze voorwaarden te voldoen en zo kan Reda werken aan een goed vervolg van zijn loopbaan waarmee wij hem succes wensen."

Via de clubkanalen van Excelsior toont Kharchouch zich verheugd met zijn overstap. "Excelsior is een ambitieuze club, die jongens de kans wil geven om zich te ontwikkelen. Ik word vaak vergeleken met topspitsen uit de Keuken Kampioen Divisie, maar ik wil graag laten zien dat ik het ook in de Eredivisie kan. Alleen heb ik die kans nog niet echt gekregen. Excelsior meldde zich als eerste en wil mij die kans graag bieden. Daar sprak voor mij zo veel vertrouwen uit, dat de keuze voor Excelsior snel was gemaakt. Daarbij spreekt de manier waarop Excelsior voetbalt mij aan en kijk ik ernaar uit om samen te werken met een oud-spits als hoofdtrainer. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt."

"Reda is de targetman waar wij naar op zoek waren", zegt technisch manager Niels van Duinen van Excelsior. "Wij geloven met onze manier van spelen en zijn karakter dat hij ons beter kan laten voetballen. Hij heeft als spits bewezen op Keuken Kampioen Divisie-niveau goals te kunnen maken. FC Emmen liet hij afgelopen seizoen een goede indruk achter en eerder maakte hij voor Telstar 20 goals in een seizoen. Hij heeft een enorme drive om dit ook in de Eredivisie te laten zien en wij bieden hem graag die kans. Wij zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen."