'Wijnaldum-situatie is uitzichtloos: Galtier laat PSG-middenvelder thuis'

'Wijnaldum-situatie is uitzichtloos: Galtier laat PSG-middenvelder thuis'

12-07-2022 12:15 Laatste update: 12:30
157

Een extra teken aan de wand voor Georginio Wijnaldum: Paris Saint-Germain neemt de middenvelder niet mee naar het trainingskamp in Japan. Wijnaldum blijft achter in Frankrijk en dat zegt momenteel alles over zijn uitzichtloze situatie.

Volgens L'Èquipe is Wijnaldum slechts één van de spelers op wie PSG niet meer rekent. De Franse sportkrant laat ook de namen van Mauro Icardi, Layvin Kurzawa, Julian Draxler, Ander Herrera, Éric Junior Ebimbe, Rafinha, Sergio Rico en Idrissa Gueye vallen. De genoemde spelers zijn niet meer nodig en door PSG op de transferlijst gezet. 

Wijnaldum (31) was jarenlang de motor op het middenveld bij Liverpool, maar koos afgelopen zomer voor een transfervrij vertrek naar PSG. Wijnaldum speelde 31 competitiewedstrijden, maar kwam dertien keer als invaller binnen de lijnen. Christophe Galtier, de opvolger van Mauricio Pochettino, lijkt het ook niet in hem te zien zitten.

Wijnaldum heeft nog een contract tot de zomer van 2024 bij PSG. Het is geen geheim dat PSV denkt aan een terugkeer, hoewel het Eindhovens Dagblad en Voetbal International vorige week meldden dat het wegens financiële redenen nog lastig is dat daadwerkelijk voor elkaar te krijgen.