FC Utrecht doet zaken met Roda JC: 'Voor zijn carrière de beste stap'

FC Utrecht doet zaken met Roda JC: 'Voor zijn carrière de beste stap'

12-07-2022 13:15
27

FC Utrecht doet zaken met Roda JC. De 22-jarige aanvaller Mohamed Mallahi speelt komend seizoen op huurbasis in de Keuken Kampioen Divisie.

Mallahi speelt al elf seizoenen voor FC Utrecht en maakte in september 2021 zijn Eredivisie-debuut, maar een doorbraak bleef vooralsnog uit. Na 123 wedstrijden voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie, mag hij nu zijn geluk beproeven bij Roda JC.

"Mohamed heeft de afgelopen seizoenen een goede ontwikkeling doorgemaakt, wat begin dit jaar ook heeft geleid tot een contractverlenging", reageert Jordy Zuidam, technisch directeur van Utrecht. "Nu is het tijd voor Mohamed om kennis te maken met het wekelijks presteren in een eerste elftal. Daar komen weer andere facetten bij kijken dan bij een Jong-elftal in de Keuken Kampioen Divisie. Wij denken dat dit voor zijn carrière de beste stap is."

Mallahi is blij met de kans in Kerkrade. "Ik ga mijn uiterste best doen om zowel op het trainingsveld als in de wedstrijd van toegevoegde waarde zijn voor het elftal." Roda-trainer Jurgen Streppel ontvangt hem met open armen. "Mohamed is een technisch vaardige en snelle buitenspeler die over een uitstekende voorzet beschikt en daarmee direct gevaar kan stichten in de zestienmeter van de tegenstander."