'Newcastle zet in op droomaankoop Isak en moet transferrecord breken'

'Newcastle zet in op droomaankoop Isak en moet transferrecord breken'

12-07-2022 16:31
58

Alexander Isak moet de topversterking van Newcastle United worden deze zomer. Dat meldt The Telegraph. Real Sociedad wil volgens de Britse krant 'big, big money' zien.

De beleidsbepalers van Newcastle zouden 'unaniem' hebben besloten dat Isak de ideale aanwinst is voor komend seizoen. Real Sociedad is op de hoogte van de interesse en heeft bepaald dat de Zweedse spits alleen voor de hoofdprijs mag vertrekken, aldus The Telegraph.

Isak moet 'big, big money' opleveren, wat neer zou komen op de duurste transfer in de Newcastle-historie. Het record staat nu nog op naam van Joelinton (44 miljoen euro). Om binnen het transferbudget te blijven, hopen The Magpies een 'koop-nu-betaal-later-afspraak' te maken met Sociedad: een relatief kleine aanbetaling deze zomer, gevolgd door het restant van het bedrag dat wordt uitgesmeerd over de komende jaren.

Isak maakte als huurling bij Willem II furore in Nederland. Borussia Dortmund verkocht hem drie jaar geleden aan Real Sociedad. Als Newcastle hem weet vast te leggen, betekent dat volgens The Telegraph waarschijnlijk het einde van de transferactiviteiten in 2022, tenzij er nog spelers worden verkocht.