#HansenWeHearYou trending topic, ook kritiek op ex-doelman ADO en Heerenveen

#HansenWeHearYou trending topic, ook kritiek op ex-doelman ADO en Heerenveen

12-07-2022 19:57 Laatste update: 13-07-2022 08:46
5

De uitlatingen van voormalig ADO Den Haag- en sc Heerenveen-doelman Martin Hansen hebben het nodige losgemaakt in Hannover en omstreken. De hashtag #HansenWeHearYou is trending topic op social media, maar oudgediende Leon Andreasen is juist kritisch op zijn Deense landgenoot.

Hansen keepte vorig seizoen dertien officiële wedstrijden voor Hannover, maar is komend seizoen niet nodig. Trainer Stefan Leitl heeft hem niet meer nodig bij de A-selectie en Hansen – nog één jaar onder contract – moet meetrainen met de beloftenploeg. De doelman laat het er echter niet bij zitten en heeft ook al bedankt voor een financiële compensatie. "Ik ben aan het onderzoeken of dit wel legaal is", vertelde hij in een spraakmakend interview. "Ik heb vorig seizoen elf competitiewedstrijden gekeept, dus het is bullshit dat ik nu opeens niet het vereiste niveau zou hebben."

Een groot aantal fans heeft Hansen met de hashtag #HansenWeHearYou een hart onder de riem gestoken. Andreasen vindt het echter onjuist dat de doelman op deze manier de publiciteit heeft gezocht, laat hij weten aan BILD. "Daar moet hij zich voor verontschuldigen bij de club", aldus de 39-jarige Deen, die in 2016 na zes jaar trouwe dienst ook moest vertrekken. "Jammer dat het zover gekomen was en ik was toen ook zeer teleurgesteld hoe er met mij om werd gegaan. Maar we hebben dat toen intern besproken."

Andreasen hoopt dat beide partijen er nog uit komen. "96 moet er alles aan doen om zo snel mogelijk een eerlijke oplossing te vinden. Daar moet Martin ook voor open staan. Want wat heeft het voor zin om zijn laatste jaar bij de O23 door te brengen? Hij wil spelen en de club heeft hem niet meer nodig. Dat kan gebeuren in het voetbal, maar dan moet je elkaar ook recht in de ogen kijken en het probleem de wereld uit helpen."