Jongste Rienstra-broer rondt transfer af: 'Hopelijk dit seizoen nóg beter'

Jongste Rienstra-broer rondt transfer af: 'Hopelijk dit seizoen nóg beter'

12-07-2022 23:58
6

Ben Rienstra is bezig met een zoektocht naar een nieuwe club, broer Daan heeft al onderdak gevonden. De 29-jarige Alkmaarder maakt een binnenlandse transfer in Griekenland.

Rienstra speelde de afgelopen 2,5 jaar voor Volos FC, waar Tom van Weert zich onlangs kroonde tot topscorer van de Griekse competitie. Rienstra heeft de doelpuntenjacht van zijn landgenoot grotendeels vanaf de tribunes moeten gadeslaan. Vanwege een zware knieblessure kon hij pas in de laatste vijf wedstrijden van het seizoen in actie komen.

PAS Giannina – dat vorig seizoen zesde werd in de kampioensgroep – heeft hem nu transfervrij overgenomen en voor twee seizoenen vastgelegd. "Ik wil de mensen hier bedanken voor de kans om voor deze historische club uit te komen", laat Rienstra weten in een eerste reactie. "Hopelijk kan ik helpen om het dit jaar nóg beter te doen, met aantrekkelijk voetbal waar onze fans van kunnen genieten."

Broer Ben Rienstra zit tijdelijk zonder club, nadat hij zijn contract bij Fortuna Sittard heeft laten ontbinden. De 32-jarige middenvelder heeft echter diverse opties in Nederland.