Feyenoord verrast met transfervrije Boëtius en ontkent 'contractuele situatie'

Feyenoord verrast met transfervrije Boëtius en ontkent 'contractuele situatie'

13-07-2022 12:10
117

Jean-Paul Boëtius is terug bij Feyenoord. De 28-jarige middenvelder zit zonder club na zijn vertrek bij FSV Mainz 05 en gaat meetrainen in Rotterdam.

Boëtius krijgt van Feyenoord de kans om zijn conditie op peil te houden. Een definitieve terugkeer is niet aan de orde. 'Speler en club benadrukken dat er momenteel geen sprake is van een contractuele situatie', aldus de Rotterdamse club in een statement. Hij traint vanaf donderdag mee met de selectie van Arne Slot.

Boëtius doorliep vanaf de F-pupillen de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde tussen 2012 en 2018 verdeeld over twee periodes vier seizoenen in het eerste elftal. In totaal kwam hij tot 136 officiële wedstrijden, waarin hij 26 doelpunten maakte.

Bij Feyenoord brak Boëtius door als vleugelaanvaller, maar de laatste jaren speelde hij vooral als middenvelder. Zijn contract bij Mainz liep bijna twee weken geleden af. In vier Bundesliga-jaren was hij twaalf keer trefzeker. Onlangs werd Boëtius nog gelinkt aan Hertha BSC en promovendus Werder Bremen.