AZ moet rekening houden met vertrek Karlsson: 'Ik wil mezelf uitdagen'

AZ moet rekening houden met vertrek Karlsson: 'Ik wil mezelf uitdagen'

14 juli - 12:43 Laatste update: 12:56
140

AZ lijkt rekening te moeten houden met een vertrek van Jesper Karlsson. De Zweedse smaakmaker staat na 33 goals en 29 assists in twee seizoenen open voor een nieuwe uitdaging, herhaalt hij deze week.

In een interview met Borås Tidning steekt Karlsson zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Ik voel me goed bij AZ, maar mijn ambities reiken verder", vertelt de 23-jarige aanvaller. "Het zijn twee goede jaren geweest, echt. Ik heb veel gespeeld en een bijdrage geleverd, maar ik wil de volgende stap zetten en mezelf op een hoger niveau uitdagen."

De belangstelling uit het buitenland zou groot zijn. Napoli en OGC Nice liggen naar verluidt op de loer. Volgens BT vraagt AZ zo'n veertien miljoen euro. "Daar heb ik niks over te zeggen", reageert Karlsson. "De mensen om mij heen en AZ weten wat ik wil. Op dit moment richt ik me alleen op beter worden."

Karlsson kwam twee jaar geleden over van IF Elfsborg en speelde 87 wedstrijden voor AZ. Hij staat nog vier jaar onder contract in Alkmaar. Na het vertrek van aanvoerder Owen Wijndal - voor tien miljoen euro naar Ajax - zal directeur voetbalzaken Max Huiberts niet snel geneigd zijn ook Karlsson van de hand te doen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie