'Ajax wil Bassey halen als Martínez-opvolger, prijskaartje van ruim 25 miljoen'

'Ajax wil Bassey halen als Martínez-opvolger, prijskaartje van ruim 25 miljoen'

14-07-2022 18:17 Laatste update: 19:51
401

Ajax heeft de opvolger van Lisandro Martínez al duidelijk in het vizier. De Amsterdammers willen Calvin Bassey graag oppikken bij het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst, melden De Telegraaf en Voetbal International. Trainer Alfred Schreuder heeft al een uitgebreid telefoongesprek gevoerd met Bassey.

Bassey is een 22-jarige verdediger uit Nigeria. De linkspoot kan als centrale verdediger en linksback uit de voeten. In het Verenigd Koninkrijk werd Ajax donderdagmiddag al gelinkt aan Bassey, nu wordt er dus ook in Nederland melding gemaakt van de interesse.

Ajax zal wel diep in de buidel moeten tasten voor de verdediger: naar verluidt wil Rangers meer dan 25 miljoen euro zien voor Bassey. Naast Ajax is ook Brighton & Hove Albion geïnteresseerd. Voordat de Amsterdammers kunnen doorpakken voor de komst van Bassey, moet eerst de miljoenentransfer van Martínez afgerond worden. De Argentijn is hard op weg naar Manchester United.

Schreuder zou 'zeer gecharmeerd' zijn van Bassey. De coach van de Amsterdammers voerde al een telefoongesprek met het Ajax-target. In de afgelopen dagen werd de naam van verdediger Mykola Matvienko ook genoemd bij Ajax.

In Schotland beschikt Bassey over een contract tot medio 2024. De in Italië geboren Afrikaan begon het seizoen niet als basisspeler, maar onder Van Bronckhorst was hij een vaste kracht. Vooral in de Europa League maakte de multifunctionele speler indruk. Bassey kwam 120 minuten in actie in de finale van het toernooi, die Rangers na strafschoppen verloor.