Boëtius: 'Zodra er vanuit Feyenoord iets gaat spelen, komt er een ander gevoel'

Boëtius: 'Zodra er vanuit Feyenoord iets gaat spelen, komt er een ander gevoel'

15-07-2022 15:25
51

Jean-Paul Boëtius sluit een tweede rentree bij Feyenoord niet uit. De middenvelder, die bij FSV Mainz uit zijn contract liep, is transfervrij en houdt zijn conditie op pijl bij de Stadionclub.

Boëtius werd opgeleid door Feyenoord en keerde in 2017/2018 terug in Rotterdam. Feyenoord verkocht hem destijds voor 3,5 miljoen euro aan Mainz. Nu is hij wederom terug. "Of ik er überhaupt niet voor open sta?", reageert hij tegenover RTV Rijnmond op de logische vraag of er sprake is van een eventueel contract. "Dat weet ik niet. Er spelen veel dingen voorafgaand aan een dergelijke beslissing."

Wedden

Meer odds

De 28-jarige middenvelder benadrukt dat hij nu enkel op 1908 rondloopt om zijn conditie op peil te houden. "Zodra er echt wat gaat spelen vanuit Feyenoord, dan gaat er misschien een ander gevoel spelen. Dat is dus nu niet aan de orde." Boëtius heeft zijn toekomst nog niet uitgestippeld. "Ik sta best open, qua type competitie, waar ik nu verder wil in mijn carrière. Een droom van menig speler is de Premier League en of dat gaat gebeuren zien we wel. Maar dat is nog steeds dé droom."

In 2018 vertrok Boëtius op een vervelende manier bij Feyenoord. Na twee akkefietjes werd hij door Giovanni van Bronckhorst uit de selectie gezet. Van wrok is geen sprake. "Het is net als met je ouders, daar heb je ook niet altijd de beste relatie mee maar op het moment dat je aanklopt zullen ze je altijd met open armen ontvangen", stelt hij. "Dat is hier precies hetzelfde. Ze noemden mij altijd 'kind van de club' en ik denk dat ze mij nog steeds zo zien. Zelfs na dat incidentje. Feyenoord is wat dat betreft mijn ouderlijk huis."