Dest heeft kraakheldere boodschap voor Barcelona: 'Ik ga hier sowieso blijven'

Dest heeft kraakheldere boodschap voor Barcelona: 'Ik ga hier sowieso blijven'

15-07-2022 16:55 Laatste update: 17:09
37

Sergiño Dest is duidelijk: hij wil koste wat kost bij FC Barcelona blijven. In het geruchtencircuit wordt de Amerikaan gelinkt aan een vertrek, maar daar heeft Dest geen boodschap aan.

Dest kwam twee jaar geleden over van Ajax. Gedurende zijn eerste twee seizoenen heeft hij nog geen vaste basisplaats afgedwongen. Sergi Roberto, Dani Alves en Ronald Araújo kregen veelal de voorkeur boven Dest, terwijl Barcelona deze zomer César Azpilicueta wil losweken bij Chelsea. Het is voor Dest geen reden om te vertrekken. "Ik ben gelukkig bij deze club, ik ga hier sowieso blijven", benadrukt hij op de persconferentie van Barça's USA Tour. 

De oud-Ajacied ziet dat er mooie dingen ontstaan bij de Catalanen. "We hebben veel talent. We proberen een nieuwe generatie te creëren en dat kost tijd. Wij zijn Barcelona, iedereen verwacht dat we de beste zijn", zegt hij. "Maar ik denk dat we een geweldig seizoen gaan draaien. We zijn allemaal extreem gemotiveerd, zeker omdat er ook een WK aankomt."

Voorgaande seizoenen kampte Dest geregeld met blessures. Dit seizoen is hij vastberaden om alles te spelen. "Ik neem het nu heel serieus, ik wil het hele seizoen alles spelen en geen blessures meer oplopen. Ik heb tijdens mijn vakantie veel getraind, omdat ik nog steeds geblesseerd was. Nu wil ik een goede voorbereiding draaien."