Bayern München bevestigt Lewandowski-transfer: 'Goed dat er duidelijkheid is'

Bayern München bevestigt Lewandowski-transfer: 'Goed dat er duidelijkheid is'

16-07-2022 17:15 Laatste update: 17:17
9

Bayern München en FC Barcelona hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Robert Lewandowski. De transfer is door de Beierse club inmiddels bevestigd.

Na maanden van onderhandelen is er eindelijk witte rook. Lewandowski heeft intern er nooit een geheim van gemaakt graag de stap te willen maken, maar voelde zich naar verluidt tegengewerkt. Nu is er groen licht. Bayern-president Herbert Hainer: "Het is goed voor beide kanten dat er duidelijkheid is. Robert is een zeer verdienstelijke speler die alles bij ons gewonnen heeft. We zijn hem ongelooflijk dankbaar."

Ook CEO Oliver Kahn is blij dat het rond is. "We hebben Robert Lewandowski groen licht gegeven. Er is een mondelinge overeenkomst met FC Barcelona, maar het contract loopt nog. We weten heel goed wat we aan Robert verschuldigd zijn, maar grote spelers hebben FC Bayern in het verleden verlaten en de wereld van Bayern viel daarna ook niet in duigen. Integendeel, het was vaak nog succesvoller."

"Robert Lewandowski heeft geweldig werk geleverd voor FC Bayern", vult bestuurslid Hasan Salihamidzic aan. "We hebben lang met onze collega's uit Barcelona gesproken en de details verduidelijkt. Vanochtend nam hij afscheid. Na de trip naar de Verenigde Staten drinken we samen een kop koffie. We wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club."

Lewandowski tekent bij Barcelona voor vier jaar.