NEC wil door met Guth, maar zou speler moeten kopen: 'Weet niet of dat lukt'

NEC wil door met Guth, maar zou speler moeten kopen: 'Weet niet of dat lukt'

17-07-2022 07:59
21

NEC hoopt nog altijd dat Rodrigo Guth nog een seizoen kan worden gehuurd van Atalanta Bergamo. De centrale verdediger bezocht zaterdag de oefenwedstrijd tussen NEC en FC Bocholt, maar van een terugkeer is volgens alle partijen geen sprake. 

Dat schrijft De Gelderlander. Guth werd het afgelopen seizoen gehuurd van de Italiaanse grootmacht en kwam aanvankelijk niet in het stuk voor in Nijmegen. De 21-jarige verdediger kwam in december echter tussen de lijnen vanwege blessures in het elftal en werd daarna basisspeler. NEC wil graag door met Guth, maar vanwege een nieuwe regeling gaat dat lastig worden. 

Clubs mogen vanaf het komende seizoen nog maar acht spelers verhuren en daar zal Atalanta het zwaar mee krijgen. De Italiaanse club verhuurde het afgelopen seizoen maar liefst 63 spelers, waardoor het zeer onwaarschijnlijk is dat Guth kan worden gehuurd van de club. Voor een permanente overname moet NEC één miljoen euro neerleggen en dat is niet zomaar een bedrag voor de Nijmegenaren. 

"Rodrigo is op dit moment zeker nog geen speler van NEC", benadrukt trainer Rogier Meijer. "Er staat een behoorlijk bedrag achter zijn naam, dus ik weet niet of dat gaat lukken." Guth zelf weet niet hoe het volgende seizoen eruit ziet. "Ik kan weinig kwijt over mijn toekomst. Die ligt ook vooral in de handen van Atalanta. Het is afwachten wat er gaat gebeuren, maar ik hoop wel snel op duidelijkheid." Naast NEC ligt ook Fortuna Sittard op de loer voor de verdediger.