Nieuwkoop wint met Union op Varkenoord: 'Denk niet dat Slot me mist, nee'

Nieuwkoop wint met Union op Varkenoord: 'Denk niet dat Slot me mist, nee'

17-07-2022 09:52 Laatste update: 09:57
31

Bart Nieuwkoop was zaterdag weer even in Rotterdam. De 26-jarige Nederlander stond met Union Sint Gillis tegenover Feyenoord en won het oefenduel met 4-0. Nieuwkoop vertrok vorig seizoen bij Feyenoord, maar denkt niet dat trainer Arne Slot hem mist. 

Nieuwkoop spreekt over zijn tijdelijke terugkeer met RTV Rijnmond. De rechtsback speelde tussen 2011 en 2021 voor de Rotterdammers. "Het is goed om iedereen weer te zien. Het gebouw is nieuw, maar alle mensen werken er nog. Dat is mooi. Ik ben een jaartje weggeweest, dus dat is leuk." De rechtsback scoorde tegen Feyenoord. "Ik denk dat we de eerste zestig minuten best hoge pressie geven en de bal snel terugveroveren. Dat is een beetje ons spel. Dat hebben we goed laten zien." 

Union verraste het afgelopen seizoen vriend en vijand door als promovendus bijna de Belgische landstitel binnen te slepen. De club mag nu de voorronde van de Champions League in en Nieuwkoop gelooft dat dat geen toeval is. "We hebben een goede voorbereiding gehad en tegen goede tegenstanders gespeeld. Er komen heel andere wedstrijden aan", doelt Nieuwkoop op de Champions League en eventueel de Europa League. 

"Dat we uiteindelijk het kampioenschap niet halen, was een grote teleurstelling. Ik geloof in de plannen van de club en het heeft zich uitbetaald. Ik speel nu wat hoger en dat ligt me wel." Zou trainer Arne Slot spijt hebben dat Nieuwkoop bij Feyenoord vertrok? "Nee, dat denk ik niet", zegt Nieuwkoop. "Het was tijd voor mij om ergens anders aan de slag te gaan en dat is prima."