'Wiegman zou FC Twente weigeren, de Eredivisie voor mannen is geen wereldtop'

'Wiegman zou FC Twente weigeren, de Eredivisie voor mannen is geen wereldtop'

17-07-2022 10:45 Laatste update: 12:22
133

Sarina Wiegman presteert uitstekend op het EK en plaatste zich met Engeland voor de knock-outfase van het toernooi. De analisten bij Studio Engeland verwachten dat de Nederlander een baan als bondscoach in de wereldtop niet snel zou opgeven voor een club als FC Twente bij de mannen.

In de uitzending van Studio Engeland van de NOS werd geopperd dat Wiegman wellicht de overstap naar de Eredivisie voor mannen zou kunnen maken. Een club als FC Twente kwam ter sprake. "Ik zie dat voorlopig niet gebeuren. Ze wil in de wereldtop werken", aldus journaliste Suse van Kleef, die denkt dat Wiegman enkel in de wereldtop werkzaam wil zijn. "Engeland is wereldtop. Een club in de eredivisie is dat niet."

De Tukkers lijken dan ook geen optie volgens de analisten. "Ik denk dat ze een club als Twente zou weigeren, ja", aldus Van Kleef. "Dat denk ik ook, zeker", haakt oud-voetballer Leonne Stentler in. "Wereldtop is anders dan de nationale competitie. Net zoals het bij de vrouwen ook anders is of je de Ajax vrouwen of het Nederlands elftal gaat coachen. Zij wil echt de top van de top en daar zit ze nu. Wat is voor haar nog een stap hoger?"