Jahanbakhsh op zijn plek: Voor mij was er maar één keuze, en dat was Feyenoord

Jahanbakhsh op zijn plek: "Voor mij was er maar één keuze, en dat was Feyenoord"

17-07-2022 12:54
67

Alireza Jahanbakhsh beleefde een teleurstellend debuutseizoen bij Feyenoord, maar is vastberaden om zijn prestaties dit jaar te verbeteren. De aanvaller geeft bij RTV Rijnmond aan nog steeds erg gelukkig te zijn in Rotterdam.

"Ik verwacht meer van mezelf dan ik vorig jaar heb laten zien", aldus de Iraniër. De aanvaller kwam niet altijd even goed voor de dag bij Feyenoord. "Er zaten goede wedstrijden tussen, maar het rendement moet beter. Mijn doel is om een beter seizoen te hebben. Ik wil beter presteren, meer goals maken en assists leveren. Vorig jaar is dat niet gelukt, maar ik werk er hard voor om dat nu wel te laten gebeuren."

De mindere prestaties hebben niet te maken met een gebrek aan vertrouwen. "Ik heb genoeg ervaring om de druk onder controle te houden. Wel heb ik in de laatste jaren veel wedstrijden gemist. Dat ik hier elke drie dagen kon spelen, was goed voor mij. De prestaties moesten alleen beter. Nu ben ik er al vanaf dag één van de voorbereiding bij en ga ik mijn best doen om nog belangrijker te zijn voor het team."

"Ik ben een teamspeler. Het teambelang is altijd groter dan dat van mezelf. Vorig jaar hebben we het heel goed gedaan. Natuurlijk wil je als speler graag iedere wedstrijd spelen, maar het was belangrijker om onze wedstrijden te winnen en de finale te bereiken. Als je dan niet speelt, moet je de anderen helpen om klaar te zijn voor de wedstrijden. Als ervaren speler heb ik geprobeerd om iedereen, vooral de jonge jongens daarbij te helpen."

De Iraans international heeft het in ieder geval nog erg naar zijn zin in Rotterdam-Zuid. "Ik voel me echt goed bij Feyenoord. De supporters hier zijn de beste van Nederland en de Kuip is natuurlijk het mooiste stadion. Voor mij was er altijd maar één keuze, en dat was Feyenoord. Ik weet dat de mensen verwachten dat ik nu ga presteren. Dat ga ik proberen te doen."