Dilrosun kent plek bij Feyenoord: 'Op die positie speelde ik de beste duels'

Dilrosun kent plek bij Feyenoord: 'Op die positie speelde ik de beste duels'

17-07-2022 15:47 Laatste update: 18-07-2022 09:05
18

Feyenoord heeft met Javairô Dilrosun een aanvaller in huis gehaald die op de flanken en op tien uit de voeten kan. In gesprek met ESPN onthult de aanwinst waar hij het beste tot zijn recht komt.

Dilrosun werd definitief overgenomen van Hertha BSC en tekende een contract tot medio 2026 bij de Rotterdammers. De aanvaller is in zijn nopjes met de overgang. "Ik denk dat ik me hier het best kan ontwikkelen en dat dit de juiste stap voor mij is", aldus Dilrosun tegenover ESPN. "Ik denk dat dit een goede trainer (Arne Slot, red.) voor mij is. De club geeft me vertrouwen en dat is nu belangrijk voor mij."

Het afgelopen seizoen werd Dilrosun door de Duitsers verhuurd aan Girondins de Bordeaux. "Vorig jaar heb ik denk ik mijn beste wedstrijden op de nummer tien-positie gespeeld. Maar links of rechts? Ik denk dat ik liever op rechts speel, maar links maakt me ook niet uit. Ik wil niet zeggen dat ik het allemaal kan, maar ik kan overal spelen."

Dilrosun sprak al met Slot over zijn positie toen hij nog niet getekend had. "Hij belde me voordat ik naar Feyenoord kwam. Toen zei hij: rechtsbuiten of tien. Toen is Luis Sinisterra (Leeds United, red.) weggegaan, dus op dit moment ben ik linksbuiten. Binnenkort heb ik een gesprek met hem en dan zullen we wel zien wat er met me gebeurt."