Zeven potentiële tegenstanders voor AZ, negen voor FC Twente tijdens loting

Zeven potentiële tegenstanders voor AZ, negen voor FC Twente tijdens loting

18-07-2022 11:14
48

AZ en FC Twente krijgen maandagmiddag om 14.00 uur te horen wie hun (mogelijke) tegenstanders worden in de derde Conference League-voorrondes. De UEFA heeft een 'voorloting' verricht: AZ heeft zeven mogelijke tegenstanders en FC Twente negen.

Als AZ afrekent met het Bosnische Tuzla City, ontloopt het in elk geval het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel en oude bekende Vincent Janssen. Beide teams – die elkaar in 2019 in de laatste Europa League-voorronde troffen – behoren tot de geplaatste teams in lotinggroep 3. AZ kan stuiten op het Schotse Dundee United of op de winnaars van de tweeluiken Pogon Szczecin (Polen)-Brøndby (Dedenarken), Saint Patrick's Athletic (Ierland)-NS Mura (Slovenië) en Seinäjoki (Finland)-Lillestrøm (Noorwegen).

FC Twente stroomt in de derde voorronde in. De Tukkers zitten in lotinggroep 5 en behoren samen met onder meer Molde FK (Noorwegen), Rapid Wien (Oostenrijk) en PAOK Saloniki (Griekenland) tot de geplaatste ploegen. Het Zwitserse Lugano is wel een potentiële tegenstander, net als de winnaars van Kairat Almaty (Kazakhstan)-Kisvarda (Hongarije), Aris Limassol (Cyprus)-Neftçi PFK (Azerbeidzjan), Velez Mostar (Bosnië-Herzegovina)-Hamrun Spartans (Malta) en Racing FC Union (Luxembourg)-Cukaricki (Serbië).

De balletjes gaan om 14.00 uur rollen in Nyon. Om 12.00 uur wordt er al geloot voor de derde Champions League-voorronde, waarin PSV instroomt.