'Broja verlaat trainingskamp Chelsea na bod van 35 miljoen euro'

'Broja verlaat trainingskamp Chelsea na bod van 35 miljoen euro'

18-07-2022 12:48 Laatste update: 12:57
26

West Ham United heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Armando Broja, meldt Fabrizio Romano. Volgens de transferexpert gaan de gesprekken tussen Chelsea en de stadgenoot de goede kant op. The Hammers zetten in op een permanente deal voor de Albaniër.

De terugkoopclausule is het laatste obstakel in de onderhandelingen. Daarnaast zijn de clubs nog in gesprek over een eventueel doorverkooppercentage voor Chelsea. Broja heeft inmiddels het trainingskamp van The Blues in de Verenigde Staten verlaten om zijn transfer af te ronden.

Broja staat nog tot 2026 onder contract bij Chelsea en maakte afgelopen seizoen veel indruk op huurbasis bij Southampton. De international van Albanië wordt al langere tijd in verband gebracht met een overstap naar de ploeg van manager David Moyes. Volgens Romano heeft West Ham United iets meer dan 35 miljoen euro over voor de ex-speler van Vitesse.   

Het afgelopen seizoen speelde Broja 38 wedstrijden voor Southampton, waarin hij negen keer wist te scoren. De twintigjarige aanvaller kan het best uit de voeten als centrumspits. Broja speelde in 2020 een jaar op huurbasis voor Vitesse. Hij maakte in 34 wedstrijden voor de Arnhemmers elf doelpunten.