Eiting traint mee met Jong Ajax: 'Van kleedkamer tot autodeur, nooit één minuut'

Eiting traint mee met Jong Ajax: 'Van kleedkamer tot autodeur, nooit één minuut'

18-07-2022 14:42 Laatste update: 15:41
35

De transfervrije Carel Eiting is voorlopig weer op De Toekomst te bewonderen. De 24-jarige middenvelder traint mee bij Jong Ajax en beraadt zich ondertussen over zijn sportieve toekomst.

De ex-Ajacied kwam vorig seizoen uit voor KRC Genk en Huddersfield en is nu tijdelijk neergestreken op bekend terrein. "Van de kleedkamerdeur tot mijn autodeur, dat is nooit één minuut lopen, dat is altijd wel tien minuutjes", lacht hij in gesprek met Ajax TV. "Ik heb hier veertien jaar rondgelopen, dus het is ook wel leuk."

Eiting nam contact op met Jong Ajax-trainer John Heitinga, die hij als jeugdspeler al meerdere malen tegen was gekomen. "Dat is een kort lijntje. Voor hem was het ook prettig dat ik mee kon trainen en mijn ervaring met de groep kon delen, voor mij was het ook perfect. Dus het was wel win-win." De middenvelder is teruggekeerd met de nodige buitenlandse ervaring in zijn achterzak. "Eén derde van alle trainingen in Engeland was met bal. Goed om mee te maken, maar alles met de bal is toch leuker."

Ondertussen denkt hij na over zijn volgende stap. Eiting werd al in verband gebracht met FC Volendam en het Italiaanse SPAL, maar wil een weloverwogen beslissing nemen. "Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn: speeltijd vooral. En als je bij een club gaat spelen, hoe kom je dan binnen bij een volgende club, waar ga je dan naartoe, wat is je carrièrepad daarin?", aldus Eiting. "Je wil het liefst zo snel mogelijk een keuze maken, omdat je wedstrijdritme wil opbouwen voordat de competities en Europese competities beginnen. Je wil het team en de spelersgroep leren kennen, je wil duidelijkheid voor de clubs."

Luister #DoneDeal de podcast ook via Buzzsprout en Podimo!