'Overmars wilde me voorheen al naar Ajax halen, dus dit kwam mooi uit'

'Overmars wilde me voorheen al naar Ajax halen, dus dit kwam mooi uit'

18-07-2022 16:52
24

Mede dankzij het vertrouwen van de clubleiding heeft Toby Alderweireld voor Royal Antwerp FC gekozen. Dat vertelt de Belgische verdediger in gesprek met Het Gazet van Antwerpen. Antwerp hengelde al langer naar Alderweireld. 

De overstap van Alderweireld is vooral een romantische, omdat hij als Belg nog nooit in de Belgische competitie gespeeld heeft. "Het is gewoon heel mooi dat ik na achttien jaar in het buitenland eindelijk deze stap kan zetten", vertelt Alderweireld. "Ik had tegenover de mensen van mijn vorige club (Al-Duhail, red.) eerlijk mijn verhaal gedaan, waarom ik wilde terugkeren naar Antwerpen, en ik ben erg dankbaar dat ze hebben meegewerkt. En ik waardeer uiteraard ook de inspanning van Antwerp om mij te halen."

Trainer Mark van Bommel heeft een belangrijke rol gespeeld in het vastleggen van Alderweireld, vertelt laatstgenoemde. "Hij stuurde me geregeld een sms'je om te laten blijken dat hij me graag wou."

Datzelfde geldt voor technisch directeur Marc Overmars. "Hij wilde me voorheen ook al terug naar Ajax halen, dus dit kwam mooi uit. (...) Het heeft heel lang geduurd, wat soms frustrerend was, maar ik ben heel blij dat ik hier eindelijk zit. Al geef ik toe: het is allemaal nog wennen. Ik kan gewoon élke dag m'n broers zien."