'Begeerde Zirkzee maakt binnen twee weken de keuze waar zijn toekomst ligt'

'Begeerde Zirkzee maakt binnen twee weken de keuze waar zijn toekomst ligt'

18-07-2022 20:54 Laatste update: 21:02
81

Joshua Zirkzee gaat binnen twee weken een besluit nemen waar hij komend seizoen wil voetballen, dat meldt de Duitse tak van Sky Sports. Naar verluidt is Bayern München bereid om mee te werken aan een transfer van de 21-jarige aanvalsleider.

Zirkzee wil volgens het Duitse medium graag bij Der Rekordmeister blijven, maar de beleidsbepalers zien op dit moment geen perspectief voor de Nederlandse spits in Duitsland. Hij wordt al langere tijd genoemd bij PSV en Ajax, maar ook Engelse en Italiaanse clubs hebben interesse. Volgens Sky Sports mag Zirkzee voor een bedrag tussen de tien en vijftien miljoen euro vertrekken uit München. De Duitsers willen wel graag een terugkoopoptie in het contract bedingen, zodat het nog zou kunnen profiteren.

Naast de buitenlandse interesse, zou VfB Stuttgart de jeugdinternational van Oranje ook graag willen inlijven. Zijn salaris van 2,5 miljoen euro is echter een hoge drempel voor de Bundesliga-club. Zirkzee maakte in de zomer van 2017 de overstap van de jeugdopleiding van Feyenoord naar Bayern München. Afgelopen seizoen speelde de 21-jarige aanvalsleider op huurbasis voor RSC Anderlecht. In 32 competitieduels wist hij 15 keer het net te vinden en leverde hij acht assists.