Neuer dolblij met 'leider' De Ligt: 'Voor mijn gevoel past hij hier helemaal'

Neuer dolblij met 'leider' De Ligt: 'Voor mijn gevoel past hij hier helemaal'

19-07-2022 10:14
36

Manuel Neuer kijkt reikhalzend uit naar de samenwerking met Matthijs de Ligt. De Oranje-international komt voor 80 miljoen euro over van Juventus en tekent voor vijf seizoenen.

Neuer is blij met de volgende Bayern-transfer. "In hem schuilt echt een leider", zegt de Duitse topkeeper (36) tegen BILD. "Hij heeft charisma en is een geweldige verdediger. Voor mijn gevoel, als ik het goed heb gezien, past hij helemaal in het Duitse voetbal. Ik denk niet dat het hem veel tijd gaat kosten om te integreren."

"Nederlandse spelers doen het altijd goed bij ons", gaat Neuer verder, doelend op onder meer Mark van Bommel en Arjen Robben. "Als verdediger is het belangrijk dat je aanwezig bent, ook qua lichaamstaal. David Alaba kon dat goed. Als keeper is het ook fijn als er leiders achterin staan."

De Ligt wordt de vierde zomerversterking van Bayern München, na Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui en Sadio Mané. De verwachting is dat de oud-Ajacied dinsdag zijn handtekening gaat zetten. Door zijn totaal aan transfersommen wordt hij de duurste Nederlander ooit.