Van den Brom verbaasd tijdens turbulente wittebroodsweken: Ongelooflijk, zeg

Van den Brom verbaasd tijdens turbulente wittebroodsweken: "Ongelooflijk, zeg"

19-07-2022 10:58
41

Het zijn tropenweken voor John van den Brom: in zijn eerste maand als trainer van Lech Poznan staat Europees voetbal, de strijd om de Supercup en de eerste competitiewedstrijden op het programma. Dat gaat met pieken en dalen.

"De drukte is bizar", verzucht Van den Brom tegenover de Gelderlander. Van den Brom debuteerde in de eerste Champions League-voorronde met een 1-0 zege op Qarabag. "Die eerste wedstrijd was geweldig, zeker toen we scoorden. Wat gáán ze tekeer hier, jeetje."

Een week later ging het helemaal mis: Qarabag was met liefst 5-1 te sterk, waardoor Lech Poznan door moet in de tweede voorronde van de Conference League. Ook verloor de kampioen in de strijd om de Poolse Supercup van rivaal Raków.

Een spetterende fandag in Poznan deed Van den Brom wel goed. "Zó ontzettend druk. Wat moeten we midden in een winkelcentrum dan, vroeg ik eerst. Maar het is net de kermis. Ik weet niet eens hoeveel handtekeningen ik heb gezet. Ongelooflijk, zeg. Dit is wat anders dan de Open Dag in Arnhem vroeger."