'Bayern-top na reisjes naar Amsterdam en Liverpool nu naar Rennes, Zirkzee weg'

'Bayern-top na reisjes naar Amsterdam en Liverpool nu naar Rennes, Zirkzee weg'

19-07-2022 14:54
21

De Bayern München-top is wederom op oorlogspad, meldt Sky Germany. Sportief directeur Hasan Salihamidzic, technisch directeur Marco Neppe en vicevoorziztter Michael Gerlinger zijn afgereisd naar Bretagne om aan de transfer van Mathys Tel te werken.

De in 2005 geboren Tel is dit seizoen tien keer ingevallen bij Stade Rennes en geldt als een groot talent. CEO Oliver Kahn bevestigde al dat Bayern de zeventienjarige jonge spits op het oog heeft, nu zijn de collega's van de oud-doelman dus op pad om het karwei af te maken. De jeugdinternational van Frankrijk zou twintig miljoen euro moeten kosten, Bayern had een aanbod van veertien miljoen in zijn hoofd, werd eerder op de dinsdag duidelijk. Tel wil graag de overstap maken en de beleidsbepalers van Der Rekordmeister willen de deal deze week nog rondmaken.

Wedden

Meer odds

Salihamidzic en de zijnen ondernamen eerder vergelijkbare tripjes naar Amsterdam en Liverpool, om aan de transfers van Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui en Sadio Mané te werken. Bayern is sowieso aan een productieve zomer bezig: van de al medisch gekeurde Matthijs de Ligt ontbreekt alleen nog de officiële aankondiging, terwijl Konrad Laimer over moet komen van RB Leipzig.

Daar staat wel het vertrek van sterspeler Robert Lewandowski naar FC Barcelona tegenover. Tel lijkt op termijn in de voetsporen van de Poolse spits te moeten treden. Die rol is niet weggelegd voor Joshua Zirkzee: de Nederlander werd vorig seizoen al verhuurd aan Anderlecht en mag definitief vertrekken, meldt Sky Germany.