Larsson vindt onderdak na Heerenveen, Feyenoord en mislukte periode in China

Larsson vindt onderdak na Heerenveen, Feyenoord en mislukte periode in China

19-07-2022 16:10
27

Sam Larsson speelt aankomend seizoen voor Antalyaspor in Turkije. De Zweed liet zijn contract bij het Chinese Dalian Professional ontbinden en tekent voor twee seizoenen in Turkije, met een optie voor nog een jaar. Larsson werd in Nederland bekend door zijn periodes bij sc Heerenveen en Feyenoord.

De 29-jarige aanvaller vertrok in de winter van 2020 naar China, maar zijn avontuur in Azië werd niet wat hij ervan verwachtte. Het coronavirus brak uit en Larsson speelde nauwelijks wedstrijden voor Dalian Professional. In ruim twee jaar kwam de aanvaller tot 21 optredens in de Chinese Super League (zes goals en twee assists).

Afgelopen seizoen degradeerde Larsson met Dalian, waarna hij zijn contract in Azië liet ontbinden. Hij werd opvangen door zijn oude club IFK Göteborg, waar hij mee mocht trainen bij de selectie. De Zweedse clubleiding wilde hem ook graag een contract aanbieden, maar Larsson kiest dus voor een avontuur in Turkije.  

Heerenveen kocht Larsson in 2014 voor 1,5 miljoen euro van IFK Göteborg. Nadat hij in drie jaar veel indruk maakte in Friesland, verkaste de Zweedse buitenspeler voor vier miljoen euro naar Feyenoord. Larsson speelde in totaal 158 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij 37 keer scoorde en 42 assists gaf.

Antalyaspor eindigde afgelopen seizoen op de zevende plaats in de Turkse Süper Lig. Bij de Turken gaat Larsson samen spelen met Sherel Floranus. De Nederlandse vleugelverdediger verkaste vorige jaar transfervrij van Heerenveen naar Antalyaspor.