Geen verhuur, maar concurrentiestrijd bij PSV 1 voor Saibari: Ik leer van hen

Geen verhuur, maar concurrentiestrijd bij PSV 1 voor Saibari: "Ik leer van hen"

20-07-2022 07:26
37

De voorbereiding verloopt tot nu toe naar wens voor PSV-belofte Ismael Saibari. De Spaans-Marokkaanse aanvaller verlengde onlangs zijn contract tot 2025 en scoorde dinsdagavond twee keer in het oefenduel met FC Eindhoven.

Saibari maakte in november 2020 al zijn debuut in PSV 1 en blonk uit bij het Jong PSV van Ruud van Nistelrooij. De Eindovenaren hebben hem dus een nieuw contract laten signeren en Saibari kiest niet voor een verhuurperiode, maar voor de Eindhovense hoofdmacht. "Ik wil zoveel mogelijk minuten maken en laten zien dat ik capabel ben om bij PSV 1 te spelen. Ik kan inderdaad aan de zijkant spelen en op het middenveld, maar dat bepaalt de trainer natuurlijk", wordt hij na de Lichtstad Derby geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Dat de concurrentie groot is bij PSV, vindt Saibari niet meer dan logisch. "Er zijn heel veel goede spelers bij PSV en dat is heel normaal bij zo'n club, veel concurrentie. In een seizoen kan er van alles gebeuren en dan moet je klaar zijn. De andere spelers geven mij heel veel mee en ik leer van hen."

PSV speelt zaterdag tegen Real Betis zijn generale repetitie voor het nieuwe seizoen. Daarna wachten Ajax (Johan Cruijff Schaal), AS Monaco (voorronde Champions League) FC Emmen (eerste competitiewedstrijd) en wederom AS Monaco.