Wint Wiegmans Engeland ook van het gehavende Spanje? Check de odds op Unibet!

Wint Wiegmans Engeland ook van het gehavende Spanje? Check de odds op Unibet!

20-07-2022 11:00 Laatste update: 13:55

ADVERTORIAL – Aanstaande woensdag staat de eerste kwartfinale van het EK vrouwen tussen Engeland en Spanje op het programma. Het gastland verkeert dit toernooi werkelijk waar in een bloedvorm, terwijl de Zuid-Europeanen met iets meer kleerscheurtjes door de groepsfase heen zijn gekomen. Gaan de Engelse vrouwen vrolijk verder met het winnen van hun wedstrijden? Daar staat een aantrekkelijke odd van 1.92 voor bij bookmaker Unibet!

Spanje tegen Engeland: op papier gelijkwaardig, in de praktijk wat anders

Voorafgaand aan het toernooi ontliepen beide ploegen elkaar niet veel. Engeland staat op plek acht op de FIFA-wereldranglijst, terwijl Spanje met een notering op plek zeven één plaats hoger staat. In aanloop naar het EK kreeg La Roja alleen tot twee maal toe een flinke knauw te verwerken. Eerst moest FC Barcelona-speelster en tevens all-time topscorer Jennifer Hermoso afhaken met een knieblessure. Daags voor aanvang van het toernooi kwam daar nog een nieuwe aderlating bij: Ballon d’Or winnares Alexia Putellas – die samen met Hermoso in de Barça-aanval staat - raakte eveneens geblesseerd. In de groepsfase ging het dan ook moeizaam: tegen Finland ging het nog soepel (4-1 winst), maar tegen Duitsland (2-0 verlies) en Denemarken (0-1 winst) werd er twee keer niet overtuigd.

Dat soort problemen hebben de Engelse vrouwen tot op heden nog niet voor de kiezen gekregen. Op drie positieve COVID-19 testen na is de selectie intact gebleven. Dat was ook wel te zien in de groepsfase: met overwinningen op Oostenrijk (1-0), Noorwegen (8-0) en Noord-Ierland (5-0) hebben The Three Lions een toch wel een statement afgegeven. Veel treffers en geen tegengoals, dat lijkt toch het recept van de ploeg van Sarina Wiegman, voor wie het nog maar de vraag is of ze langs de lijn kan staan wegens mogelijk opnieuw een positieve COVID-19-test. Op Unibet staat een Bet Builder odd van 2.95 voor een winstpartij van Engeland zonder tegendoelpunten.

De 'Women to Watch'

Bij Spanje is het maken van doelpunten momenteel een groot punt van aandacht. Die zware taak werd normaal gesproken op zich genomen door Hermoso en Putellas, maar door de afwezigheid van beide vrouwen moeten er nu andere speelsters opstaan. De doelpunten lijken met name van de voet van de middenvelders te moeten komen. Mariona Caldentey – aanvallende middenvelder van Barcelona – wist al eens het net te vinden. Dat deed ze vanaf de strafschopstip. De kans dat de Spanjaarden een strafschop krijgen is er altijd, maar op Unibet hebben ze hier niet echt rekening mee gehouden. Voor een treffer van Caldentey staat een hoge odd van 4.80.

Een ander buitenkansje is de odd op een doelpunt van Marta Cardona de Miguel. De speelster van Real Madrid moet over het algemeen genoegen nemen met een plek op de bank, maar was in de wedstrijd tegen Denemarken de matchwinner in de allerlaatste seconde. De kans is dan ook groot dat Spanje-bondscoach Jorge Vilda weer naar haar diensten zal grijpen. Voor een doelpunt van Cardona krijg je 6.5 keer je inzet terug.

Engeland heeft de huidige topscorer van het toernooi in de gelederen. Beth Mead – collega aanvaller van Vivianne Miedema bij Arsenal – wist het publiek al vijf keer op de banken te krijgen. De 27-jarige aanvaller wist tot nu toe in elke wedstrijd te scoren en staat daarmee op scherp. Op Unibet staat nu een verhoogde odd van 3.50 voor je klaar voor alleen een doelpunt van Mead, maar het is ook mogelijk om een Pre-pack odd te spelen voor winst van Engeland en een doelpunt van Mead. Mocht dat scenario zich voltrekken, dan krijg je ruim vier keer je inzet terug.

Nog geen account bij Unibet? Klik hier en registreer je en ontvang zo €40 aan Free Bets na je eerste inzet! (Alléén voor spelers van 24 jaar en ouder)

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.