PSV akkoord met Canadese huurling: Dit wordt een belangrijk jaar voor me

PSV akkoord met Canadese huurling: "Dit wordt een belangrijk jaar voor me"

20-07-2022 15:30 Laatste update: 15:37
24

PSV houdt Simon Colyn in Eindhoven. De twintigjarige middenvelder, die ook als aanvaller uit de voeten kan, komt definitief over van Vancoucer Whitecaps uit Canada.

Colyn heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract. PSV huurde hem afgelopen seizoen van Vancouver en liet hem meters maken bij Jong PSV. Vorig seizoen kwam hij tot vijf doelpunten en drie assists in 28 optredens en wist hij de clubleiding te overtuigen. Dat heeft nu geresulteerd in akkoord.

PSV stalt Colyn hoogstwaarschijnlijk nog een jaar in het beloftenteam om hem klaar te stomen voor de hoofdmacht. De multifunctionele Canadees wacht nog op zijn debuut in PSV 1. Hij zat ook nog niet tijdens een officiële wedstrijd op de bank. Wel kreeg hij in de voorbereiding een kans van trainer Ruud van Nistelrooij en die greep hij met beide handen aan: Colyn scoorde twee keer tegen BW Lohne (6-0).

"Dit wordt een belangrijk jaar voor me", reageert Colyn. "Het is mijn doel om door te stoten naar het eerste team. Maar eerst wil ik het goed doen bij Jong PSV en laten zien dat ik klaar ben voor de volgende stap."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie