'Szymanski pakt vliegtuig en zet koers naar Rotterdam, zondag wellicht al debuut'

'Szymanski pakt vliegtuig en zet koers naar Rotterdam, zondag wellicht al debuut'

20-07-2022 18:11
215

De transfer van Sebastian Szymanski is nagenoeg rond, meldt 1908.nl woensdag. De Pool wordt inclusief koopoptie gehuurd van het Russische Dynamo Moskou.

Het nieuws over Szymanski kwam maandag op gang en toen werd al duidelijk dat Feyenoord al een heel eind op weg was met de Poolse middenvelder. Volgens 1908.nl kan hij nu definitief koers zetten richting Rotterdam, waar hij medisch gekeurd zal worden. Waarschijnlijk zet hij nog voor het weekend zijn handtekening en eventueel kan hij zondag al zijn officieuze debuut maken in de oefenwedstrijd tegen Olympique Lyon.

Hoe hoog de overeengekomen koopoptie tussen beide clubs is, moet nog blijken. Szymanski werd in 2019 nog door 5,5 miljoen euro overgenomen van Legia Warschau door zijn huidige werknemer. De Poolse linkspoot moet na Danilo, Mats Wieffer, Javairô Dilrosun en Mohamed Taabouni de vijfde nieuwkomer in De Kuip worden. In principe lijkt hij de opvolger van nummer tien Guus Til, al kan Szymanski ook op de positie van Orkun Kökcü uit de voeten.