'AZ en Jansen moeten puzzelen: Karlsson ontbreekt, Clasie op de bank'

'AZ en Jansen moeten puzzelen: Karlsson ontbreekt, Clasie op de bank'

20-07-2022 21:35
51

AZ kampt met de nodige kopzorgen in aanloop naar het eerste duel in de voorrondes van de Conference League. Trainer Pascal Jansen kan donderdag nog niet beschikken over sterspeler Jesper Karlsson tegen Tuzla City.

De Zweedse linksbuiten is nog niet hersteld van de blessure die hij begin juni opliep bij de nationale ploeg, meldt De Telegraaf. Ook Vangelis Pavlidis is volgens de krant een vraagteken, maar AZ meldt op Twitter dat de Griek klaar is voor het treffen. De topschutters van de Alkmaarders werden in het oefenduel met Westerlo vervangen door toptalent Myron van Brederode (19) en spits Yusuf Barasi (19). Aankoop Jens Odgaard completeerde de aanval.

Jansen moet het tegen de nummer twee van Bosnië en Herzegovina verder stellen zonder Yukinari Sugawara, die aan zijn knie is geopereerd. Oranje-internationals Jordy Clasie en Bruno Martins Indi maakten tegen Westerlo pas hun eerste minuten deze voorbereiding. De verdediger, benoemd tot nieuwe aanvoerder, lijkt desondanks te starten. Dat geldt niet voor Clasie. Fredrik Midtsjö en Tijjani Reijnders zijn de beoogde controleurs.