Hamstra: 'We voeren gesprekken met spelers die vertrekwens hebben'

Hamstra: 'We voeren gesprekken met spelers die vertrekwens hebben'

20-07-2022 22:54
104

Ajax werkt na de transfer van Lisandro Martínez in principe niet meer mee aan het vertrek van dragende krachten. Dat benadrukt technisch manager Gerry Hamstra.

"Deze groep willen we nu bij elkaar houden", zegt Hamstra tegen Voetbal International. "Ik ga ervan uit dat er van deze kern niemand meer vertrekt. Natuurlijk kan je nooit nooit zeggen, dat heb ik inmiddels ook wel geleerd. Maar we hebben het er ook met de spelers over, voeren gesprekken. Ook met spelers die mogelijk een vertrekwens hebben."

Dat er aan spelers van Ajax wordt getrokken, is volgens Hamstra logsch. "Er staat kapitaal op het veld. En het zijn allemaal jongens die zichzelf bij ons hebben doorontwikkeld. Daar zetten we ook altijd op in, en dat is nu niet anders met jongens als Bergwijn, Wijndal en Bassey. Het is aan ons nu vooral om spelers, en vaak ook hun omgeving, rustig te houden en te laten zien waar we mee bezig zijn."

"En als je de laatste opstelling van ons ziet, moet je ook niet vergeten dat er nog wat jongens terugkeren van blessures", vervolgt Hamstra. "Denk aan Antony, Jurriën Timber, Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg. Daarnaast zijn er ook nog jongens die een stap willen maken, omdat ze bij ons niet aan spelen toekomen en waar wij misschien ook nog wel aan mee willen werken. En er moet nog wat ruimte gecreëerd worden. Daar gaan we de komende weken eens naar kijken."