Ajax slaat weer toe: vijf miljoen euro voor Portugees toptalent Conceição

Ajax slaat weer toe: vijf miljoen euro voor Portugees toptalent Conceição

21-07-2022 20:00 Laatste update: 20:03
262

Ajax heeft Francisco Conceição binnen. Het Portugese toptalent (19) komt over van FC Porto en kost de Amsterdamse club vijf miljoen euro.

Conceição kon een nieuw contract ondertekenen bij Porto, waar zijn vader Sérgio trainer is, maar de keuze is definitief op Ajax gevallen. De vleugelaanvaller moet Ajax-trainer Alfred Schreuder extra opties geven op de flanken. Hij zou op termijn Antony kunnen opvolgen. Voor nu ligt alvast een shirt met rugnummer 35 klaar.

Conceição doorliep, net als broer Rodrigo, de jeugdopleiding van FC Porto, mocht van zijn vader debuteren en kwam tot vijftig officiële optredens in het eerste elftal. In januari viel hij zijn vader in zijn armen nadat hij de winnende goal tegen Estoril maakte. De vleugelaanvaller kreeg echter nauwelijks kansen in de basis en kiest nu voor een ontwikkeltraject in Amsterdam.

Ajax versterkte zich deze zomer al met Steven Bergwijn, Owen Wijndal en Calvin Bassey, terwijl Brian Brobbey ook onderweg is. Na de komst van Conceição overstijgt het totaal aan transfersommen de 85 miljoen euro. Ajax kreeg echter nog meer binnen voor Lisandro Martínez, Sébastien Haller en Ryan Gravenberch.