'Brighton-back wil naar City vertrekken en is teleurgesteld in hoog prijskaartje'

'Brighton-back wil naar City vertrekken en is teleurgesteld in hoog prijskaartje'

21-07-2022 22:04
29

Marc Cucurella heeft zijn zinnen gezet op een vertrek naar Manchester City en is teleurgesteld in de directie van Brighton & Hove Albion. De club kreeg een bod van ruim dertig miljoen binnen van The Citizens voor de linksback, maar sloeg deze af. 

Transferexpert Fabrizio Romano meldt donderdagavond dat Cucurella alleen naar City toe wil en bij een goed bod zou vertrekken. Brighton hoopt echter de hoofdprijs te pakken voor de linksback die het afgelopen seizoen een goede indruk maakte. De club, waar Joël Veltman ook actief is, wil maar liefst 59 miljoen euro zien voor de 23-jarige Spanjaard en Cucurella zelf vindt dat bedrag buitensporig. 

Cucurella moet de opvolger worden van Oleksandr Zinchenko, die hard op weg is naar Arsenal. The Gunners gaan naar verluidt maximaal 38 miljoen euro betalen voor de Oekraïener. "We zijn in onderhandeling", zei Guardiola onlangs over de overstap van Cucurella. "Wat als het niet lukt? Dan hebben we nog genoeg alternatieven. We hebben João Cancelo, Josh Wilson-Esbrand en ook Nathan Aké kan daar spelen." Cucurella ligt tot 2026 vast bij Brighton.