AZ boekt magere overwinning op Tuzla City en moet volgende week nog vol aan de bak

21-07-2022 22:18 Laatste update: 22-07-2022 02:17
139

AZ heeft het eerste duel met Tuzla City met een krappe overwinning over de streep getrokken. De ploeg van Pascal Jansen was in eigen huis de betere ploeg, maar vergat vaker te scoren en moet volgende week een 1-0 voorsprong verdedigen in Bosnië en Herzegovina.

De ploeg van Pascal Jansen begon sterk aan het duel en mocht na ruim tien minuten al aan gaan leggen voor een strafschop. Sassuolo-aanwinst Jens Odgaard omspeelde knap de Bosnische verdediging en werd vervolgens gevloerd door de doelman van Tuzla City. Dani de Wit eiste de strafschop op en schoot goed binnen, waardoor AZ een vroege voorsprong te pakken had. AZ was de bovenliggende partij, maar vergeet in de eerste helft vaker te scoren. Een afstandsschot van Tijjani Reijnders ging een meter naast en Milos Kerkez, die de vertrokken Owen Wijndal opvolgt, zag zijn schot op de lat uiteenspatten.

In het tweede bedrijf ging AZ naarstig op zoek naar een tweede treffer, maar werden er minder kansen gecreëerd dan in de eerste helft. Odgaard kopte na tien minuten van dichtbij over. Tuzla kwam er soms gevaarlijk uit, maar mede door een sterk optreden van Bruno Martins Indi bleef het doel van de Alkmaarders schoon. Een kwartier voor tijd kwam Mees de Wit binnen de lijnen voor Kerkez en verliet Odgaard het veld voor Myron van Brederode. Reijnders verliet het veld vlak voor tijd voor Fredrik Midtsjö.

Dani de Wit kreeg in de slotfase nog een grote kans, maar zijn kopbal ging een meter over de kruising heen. AZ doet zichzelf tekort door slechts één keer te scoren en moet de klus op 28 juli klaren: dan speelt Tuzla City in eigen huis. Als AZ het tweeluik overleeft, wacht Dundee United in de derde kwalificatieronde van de Conference League.