Liverpool-spits Núnez doet kritiek verstommen: 'De doos van Pandora is geopend'

Liverpool-spits Núnez doet kritiek verstommen: 'De doos van Pandora is geopend'

22-07-2022 08:34
14

Liverpool-manager Jürgen Klopp is blij voor Darwin Núñez, die alle schroom van zich afwierp in het oefenduel met RB Leipzig. De Uruguayaanse spits scoorde vier keer en leidde The Reds daarmee naar een 5-0 oefenzege.

Núñez kwam deze zomer voor 75 miljoen euro over van Benfica, maar in zijn eerste optredens voor Liverpool maakte hij een weinig gelukkige indruk. De 23-jarige spits viel vooral op door gemiste kansen en ongelukkige aannames. Klopp zag dat de criticasters donderdag van repliek werden gediend.

"We denken altijd dat als je veel geld betaalt, spelers geen druk voelen. Maar ze zijn allemaal normale mensen", reageert Klopp in gesprek met Liverpool TV. "Deze generatie spelers zit ook op social media, dat is niet echt slim, maar het is nu eenmaal zo. Dan leest hij dan ineens dat zijn aanname niet goed is en al dat soort dingen. Hij is een andere spits dan we eerst hadden, maar wel een heel goede."

Volgens de Duitse manager was zijn vierklapper tegen Leipzig 'de beste manier om een einde te maken aan de discussie'. "Dit was de perfecte avond voor hem. Mo Salah gunde hem de strafschop, daarna was de doos van Pandora geopend."