Verrassing uit Rotterdam-Kralingen: Excelsior haalt Ayoub terug naar de Eredivisie

Verrassing uit Rotterdam-Kralingen: Excelsior haalt Ayoub terug naar de Eredivisie

22-07-2022 20:15 Laatste update: 20:19
116

Tim van Duijn

Nieuws uit Rotterdam-Kralingen: Excelsior gaat in zee met Yassin Ayoub. De middenvelder zette vrijdag zijn handtekening onder een contract voor twee jaar.

Ayoub (28) stond officieel nog één jaar onder contract bij Panathinaikos, maar is met die club contractontbinding overeengekomen. Excelsior hoeft dus geen afkoopsom neer te leggen. Voor Ayoub was belangstelling van een aantal clubs uit de Eredivisie, waaronder Fortuna Sittard. Met die club trainde hij onlangs ook mee, maar tot een samenwerking leidde dat uiteindelijk niet. Ayoub is vrijdag medisch gekeurd bij Excelsior en sluit snel aan bij de groep van hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen. Ayoub speelde in Nederland voor FC Utrecht en Feyenoord.

Met het vastleggen van Ayoub slaat Excelsior een belangrijke slag op de transfermarkt. Het legde deze zomer al vier andere spelers vast: Nathan Markelo (PSV), Tim van de Schepop (Werder Bremen), Reda Kharchouch (Sparta) en Jacky Donkor (FC Dordrecht). Het is de bedoeling dat er nog een aantal spelers bij gaan komen.