Update: Nederlands Stuttgart-talent na zware blessure op huurbasis naar Vitesse

Update: Nederlands Stuttgart-talent na zware blessure op huurbasis naar Vitesse

22-07-2022 13:47 Laatste update: 13:46
120

Vitesse begint op stoom te komen en lijkt zijn vijfde nieuwkomer van deze zomer op te halen uit Stuttgart. De achttienjarige aanvaller Mohamed Sankoh – geboren in Sierra Leone, maar jeugdinternational namens Nederland – wordt gelinkt aan de Arnhemmers.

Sankoh werd in Nederland opgeleid bij Sparta en vertrok daarna naar Stoke City en VfB Stuttgart. Daar maakte hij zijn Bundesliga-debuut, maar in augustus ging het helemaal mis. Tijdens de eerste Bundesliga-speelronde liep hij tegen Greuther Fürth een zware knieblessure op, die hem de rest van het seizoen kostte.

Stuttgart bood hem later in het najaar echter een nieuw contract aan en Sankoh heeft inmiddels weer minuten kunnen maken bij het O21-team. Nu willen Die Schwaben hem echter op een hoger niveau meters laten maken. Volgens Stuttgarter Nachrichten gaat Vitesse hem komend seizoen huren. De goede reputatie van trainer Thomas Letsch – begin deze eeuw werkzaam bij het naburige Stuttgarter Kickers – zou de doorslag hebben gegeven.

Vitsse kon door bestuurlijke en financiële perikelen aanvankelijk weinig uitrichten op de transfermarkt, maar heeft de smaak nu te pakken. Carlens Arcus (Auxerre), Melle Meulensteen (RKC Waalwijk), Ferro (Benfica) en Ryan Flamingo (Sassuolo) werden al vastgelegd.

Update: Vitesse heeft de transfer van zijn nieuwe nummer negen al bevestigd. Sankoh wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van VfB Stuttgart. "Ik ben heel blij met mijn overstap naar Vitesse, dat mij het podium biedt om mezelf te laten zien in de Eredivisie. Ik heb het gevoel dat Vitesse voor mij de ideale club is om mezelf verder te ontwikkelen", laat hij weten via de Arnhemse kanalen.