Groningen beloont 'talentvolle spits' en 'echte Stadjer': 'Van beide kanten blij'

Groningen beloont 'talentvolle spits' en 'echte Stadjer': 'Van beide kanten blij'

22-07-2022 16:34
35

Romano Postema gaat voorlopig nergens heen. De spits van FC Groningen heeft vrijdag zijn contract verlengd, tot de zomer van 2025. Daaruit spreekt vertrouwen van Groningen.

Postema (20) wacht nog op zijn grote doorbraak bij Groningen. Hij werd al eens verhuurd aan FC Den Bosch, voor wie hij tien keer scoorde in 27 wedstrijden. Het afgelopen seizoen kwam Postema 32 keer binnen de lijnen voor Groningen, waarvan dertig keer als invaller. Hij scoorde twee keer.

"Romano is een talentvolle spits, die leeft van doelpunten en ook heeft bewezen over scorend vermogen te beschikken. Daar komt bij dat hij een echte Stadjer (een inwoner van Groningen, red.) is én onze Opleiding heeft doorlopen", vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus van Groningen op de clubsite. "Dat zijn allemaal ingrediënten, die het extra mooi maken als je een speler langer kunt binden."

"Van beide kanten zijn we blij met ontwikkeling van Romano en dat we dit hebben weten om te zetten in een nog langere samenwerking. Wij hebben met elkaar alle vertrouwen in een goede toekomst. Wij zullen van onze kant er alles aan doen om Romano het juiste platform te bieden voor een optimale groei."