'Hoorde dat fans fantastisch zijn, dit had ik voor oefenwedstrijd niet verwacht'

'Hoorde dat fans fantastisch zijn, dit had ik voor oefenwedstrijd niet verwacht'

23-07-2022 09:41
40

Christos Tzolis is wel wat gewend, maar 25.000 supporters bij een oefenwedstrijd? Dat had hij niet verwacht. De nieuwste aanwinst van FC Twente was vrijdag in de Grolsch Veste tijdens het oefenduel met Schalke 04.

"Dit is geweldig. De sfeer is fantastisch, ik kijk er echt naar uit om hier te spelen. Nee, dit had ik niet verwacht. Ik hoorde dat de fans fantastisch zijn, maar ik wilde het graag zelf zien. Dit had ik niet verwacht voor een oefenwedstrijd", vertelt Tzolis aan ESPN.

Tzolis had meerdere opties, waarom FC Twente? "Waarom niet? Dit is een goede club en ik heb een goed gesprek gehad met de trainer. Het project spreekt me aan, dit is een mooie stap om weer aan spelen toe te komen. Ik heb met Limnios gesproken voor ik hier tekende. Hij was positief over de club. Nee, ik heb niet met John van 't Schip gesproken (ex-bondscoach Griekenland, red.), maar de trainer wel. Van 't Schip heeft goede dingen over me verteld."

Tzolis kostte vorig jaar nog elf miljoen euro. Dan moet hij wel wat kunnen. "Ik hoop het, dat gaan jullie zien als ik op het veld sta. Ik wil zo snel mogelijk spelen."