Wijndal ziet duidelijke verschillen: ‘Hier kan 22 man mee op hetzelfde niveau’

Wijndal ziet duidelijke verschillen: ‘Hier kan 22 man mee op hetzelfde niveau’

23-07-2022 12:20
149

Owen Wijndal heeft altijd gevonden dat een transfer naar Ajax voor hem de ideale vervolgstap was. De verdediger kende een aantal goede jaren bij AZ, waardoor hij een transfer naar Ajax verdiende. Volgens Wijndal de ideale club om zich verder te ontwikkelen met goede spelers om hem heen.

"Ik wilde altijd al naar Ajax", laat Wijndal weten in een interview met AjaxLife. "Ik heb in mijn hoofd een stappenplan en daarin is Ajax gewoon de beste vervolgstap na AZ. Ik denk dat dit echt de beste club is voor mijn ontwikkeling en om prijzen te kunnen winnen." Mede door het spel van Ajax vindt Wijndal nu al dat hij een echte stap hoger heeft gemaakt. "Bij AZ konden we al een heel goed positiespel spelen, maar hier is denk ik toch echt iets meer kwaliteit. Hier heb je zeker 22 man die met het niveau meekunnen. Iedereen is hier gewoon een stuk beter op elkaar ingespeeld."

Wedden

Meer odds

Ook bondscoach Louis van Gaal speelde volgens Wijndal een rol in zijn keuze voor Ajax. "Ik heb hem niet letterlijk gevraagd of hij het een goede stap vond en dat het van hem af zou hangen of ik zou gaan of niet. Ik heb hem voornamelijk gevraagd wat hij ervan zou vinden als ik het zou doen en hij vond het een goede keuze. Van Gaal stuurde me ook nog een berichtje toen de transfer rond was, waarin hij me feliciteerde. Dat was voor mij een bijzonder moment en ik vond het ook wel grappig dat hij het toch niet kon laten om nog even wat verbeterpunten mee te geven."

Wijndal heeft ook een goed beeld van wanneer hij tevreden is met zijn eerste seizoen. "Sowieso als ik heel veel speel en laat zien hoe goed ik ben. Misschien kennen nog niet alle supporters mij goed genoeg. Het is in ieder geval gewoon lekker om met dit soort jongens te voetballen. Ik kan niet wachten om prijzen te winnen en voor het echie te gaan spelen."