Barça wint Clásico door vuurpijl, Courtois voorkomt erger voor Real

Barça wint Clásico door vuurpijl, Courtois voorkomt erger voor Real

24-07-2022 07:22
74

FC Barcelona heeft de eerste krachtmeting met Real Madrid dit seizoen gewonnen. De Catalanen wonnen El Clásico in de Verenigde Staten met 1-0 door een fantastisch doelpunt van Raphinha.

Barça-trainer Xavi had geen basisplaats voor Frenkie de Jong en Memphis Depay, maar onder meer Robert Lewandowski verscheen wel aan de aftrap. In tegenstelling tot de aartsrivaal trad Real Madrid nog niet in zijn sterkst mogelijke opstelling aan. Zo ontbrak Karim Benzema en begonnen Luka Modric, Toni Kroos en Casemiro op de bank.

Het initiatief lag al snel bij Barcelona, terwijl de Spaans kampioen en Champions League-winnaar loerde op de counter. Het tempo lag hoog en beide teams speelden op het scherpst van de snede. Lewandowski en Ansu Fati zetten Thibaut Courtois aan het werk en aan de andere kant schoot Federico Valverde op de lat. Raphinha maakte echter het verschil. Na een klein halfuur schoot de Braziliaanse zomeraanwinst fantastisch raak: 1-0.

In de tweede helft werd er aan beide kanten veel gewisseld. Onder meer De Jong en Memphis maakten hun opwachting, maar het hoge niveau van voor de pauze werd daardoor niet meer gehaald. Courtois moest nog wel twee keer reddend optreden voor de Koninklijke, op pogingen van Franck Kessié en Ousmane Dembélé.