De Gea bijzonder kritisch over 'beschamend' United: 'Was aanzien niet waard'

De Gea bijzonder kritisch over 'beschamend' United: 'Was aanzien niet waard'

24-07-2022 08:35
11

David de Gea hoopt dat Erik ten Hag het tij weet te keren bij Manchester United. De Spaanse doelman is bijzonder kritisch over het veldspel van The Mancunians onder Ole Gunnar Solskjaer en Ralf Rangnick.

The Mancunians eindigden vorig seizoen als zesde in de Premier League. Ook de bekertoernooien brachten geen succes. "We kunnen niet hetzelfde presteren, want het was een ramp", zegt De Gea in The Guardian. "Ik hoop echt dat we veel beter gaan voetballen. Het was een heel zwaar seizoen, beschamend soms. Sommige wedstrijden waren het aanzien niet waard. Het was pijnlijk, onacceptabel. Maar soms moet je zulke pijn ervaren om weer op te staan en vooruit te komen."

De Gea hoopt dat het spel van United onder Ten Hag verbetert, maar daar durft hij nog geen geld op in te zetten. "Ik weet het niet. We hebben tijd nodig om erachter te komen. Je weet nooit hoe het loopt. Dit is pas het begin, maar de spelers werken hard. Ik voel een positieve energie en een betere focus. We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de eerste competitiewedstrijd."

Volgens de 31-jarige sluitpost zit de Nederlandse manager er in ieder geval bovenop. "Hij is heel intens, alles draait om de focus. Hij brengt nieuwe ideeën met zich mee, nieuwe overtuigingen. Daar moeten we ons aan aanpassen, maar we hebben in de eerste wedstrijden al laten zien hoog te druk te zetten. Op die manier veroverden we de bal. We willen de bal behouden, zodat we de wedstrijden kunnen dicteren."